Ajankohtaista

 

Hyvää Joulua ja Onnea Vuodelle 2022

Kerhotoiminta alkaa keskiviikkona 19 tammikuuta 2022 klo 11.30

Villa Koivurannan kerhohuoneella.

Ilmoitamme mikäli koronaebidemia on 

esteenä kerhotoiminnan aloittamiselle.

 

 

TURVALLISUUSASIAA

 

18.4.2018 kerhossamme tuli esille hyvinkin ajankohtaista asiaa, koskien turvallisuutta. Uusi jäsenemme Soini Korhonen esitteli tärkeitä kohteita kodin turvallisuuden parantamiseksi. Yhtenä vakavana uhkana on erilaiset häiriökäyttäytyjät, jotka voivat yhtenä päivänä olla sinunkin ovellasi. Hyviä ratkaisuja tällaisten ei-toivottujen henkilöiden sisäänpääsyn ehkäisemiseksi ovat esim ovisilmä sekä turvaketju ovessa. Ovisilmää on saatavissa myös kameravalvonnalla varustettuna. Tietysti asunnon normaalit lukitukset kannattaa pitää ajantasalla. Ja asukkaan ollessa esim matkalla, asunto on syytä pitää asutun näköisenä, ja mikäli mahdollista kertoa esim naapureille, että pitävät silmällä asuntoa.

Paloturvallisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota pitämällä pakolliset palovaroittimet toimintakunnossa. Hyvä muistisääntö on se, että 11.2. on varoittimien soveltuva tarkistuspäivä, sen muistaa 112 hätänumerosta. Sammutuspeite on edullinen turvavaruste, eikä pieni vaahtosammutinkaan ole kovin suuri kustannus. Siitä on hyötyä etenkin sähköpalojen sammutuksessa, johon ei vesi sovellu.

Yksi tärkeä turvallisuuteen liittyvä asia on, että ei anna kenellekään pankki- tai henkilötunnuksiaan puhelimitse. Poliisi ja pankki eivät niitä tällä tavoin tiedustele.