Historia

 

Uimaharjun eläkkeensaajat ry on perustettu 28.2.1980. Perustavaan kokoukseen osallistui 19 henkilöä. Vaikka Enossa olikin jo eläkkeensaajien yhdistys, katsottiin, että on tarpeellista perustaa yhdistys myös Uimaharjuun. 1. puheenjohtajaksi valittiin Ellen Sykkö.

Kerhotiloina toimi Uimaharjun vanhustentalon kerhohuone aina vuoteen 1992 asti, jonka vuoden syksyllä jatkettiin toimintaa Palvelukeskus Viherkodon tiloissa.

Toimintaan ovat kuuluneet mm. erilaiset kerhot (kerhoissa vieraina eri alojen asiantuntijoita ja seurakunnan toimihenkilöitä), liikuntatapahtumat, yritysvierailut, pilkki- ja onkitapahtumat. Perinteiksi tulleita tilaisuuksia ovat olleet tervehdyskäynnit vanhainkodilla ja vuodeosastoilla ohjelmineen. Juhlia ja yleisiä tilaisuuksia on järjestetty useana vuonna ml. kuusijuhlia joka vuosi. Kirkkopäivät ja vierailut Pohjois-Karjalan muihin yhdistyksiin ovat myös olleet vuosittaisia tapahtumia.

Matkoja on tehty niin ulkomaille (esim. Ruotsiin, Norjaan, Espanjaan ja Venäjälle), kuin kotimaahankin eri kylpylöihin; Ilomantsin Pääskynpesään (nyk. Toivonlahti) Kuopion Rauhanlahteen, Kuusamon Tropiikkiin ja Polvijärven Huhmariin. Myös muita kotimaan matkakohteita on monelle tullut tutuksi vuosien varrella.

Vuonna 2005 olemme järjestäneet EKL:n Pohjois-Karjalan piirin kesäpäiväjuhlan. Valtiovallan tervehdyksen juhlassa esitti puhemies Paavo Lipponen.

Erilaiset myyjäiset, arpajaiset, tanssien ja muiden tilaisuuksien järjestäminen, kioskitoiminta Enon torilla, Enon (kuntaliitoksen jälkeen Joensuun), Stora Enson 100v säätiön ja jäsenten raha-avustukset ovat olleet toiminnalle tärkeitä, koska jäsenmaksusta vain osa jää yhdistyksen omaan käyttöön.

Mantsinen Group LTD on ollut yhdistyksen yhteistyökumppanina. Osuuspankin, liikelaitosten, yritysten ja jäsenten tavaralahjoitukset ovat olleet arpajaisten kannalta tärkeitä.

Ellen Sykön jälkeen puheenjohtajina ovat toimineet; Pentti Turunen, Oili Ikonen ja Matti Mehtonen.

7.9.2016 alkaen kokoonnumme keskiviikkoisin Villa Koivurannan tiloissa (ent. seurakuntatalo) Uimaharjussa.

Tervetuloa mukaan vireän yhdistyksen toimintaan.